Vacker hy inifrån och ut

Är du en av alla dem som längtar efter ren och fräsch hy, utan blemmor, finnar och tilltäppta porer? Även om du tror att det är svårt att göra något åt en problemhud så finns det mycket du kan göra för att hjälpa din hy bli klarare och renare. Här ska vi ge några tips och råd på vägen.

Börja inifrån

Att enbart jobba med krämer och smink för att få en vacker hy kommer tyvärr inte hjälpa dig nämnvärt – det kanske går att dölja de hudbekymmer du har tillfälligt, men problemen kommer inte försvinna så länge du inte tar tag i orsaken till dem. Därför är det viktigt att börja inifrån, och se till att du äter så ren och näringsrik mat som möjligt och undviker för mycket av skräpmat och alkohol. Det är också viktigt att dricka tillräckligt med vatten vilket hjälper både huden och resten av kroppen. Ser du till att få ordentligt med sömn och dessutom tränar så kommer de här faktorerna samverka och ge dig riktigt bra förutsättningar för att din hy ska bli renare, klarare och fräschare. Det är också viktigt att tänka på att problemhy kan orsakas av allergier eller överkänslighet, så det kan vara värt att kolla upp det också.

Fortsätt med bra hudvård

När du väl har börjat stötta huden inifrån kommer den hudvård du använder dig av göra mycket mer nytta, och krämer, serum och annat kommer kunna arbeta betydligt mer effektivt. Är du osäker på vilka produkter som passar din hud kan du med fördel be butikspersonalen om hjälp, så att du använder exempelvis den dagkräm och nattkräm som är bäst för din hy. Den bästa grunden du kan ge din hy dock, är bra mat, tillräckligt med vatten, konditionsträning och god sömn. Som kronan på verket kommer hudvården, som ger dig det där lilla extra i lyster, jämn hudton och mindre porer.