Kom igång med träningen

En av de svåraste sakerna med träning är att faktiskt komma igång. Att inte skjuta upp det till imorgon, eller dagen efter det. Det här gäller nästan särskilt dig som har haft ett längre uppehåll och nu måste anpassa dig till att du inte alls kan springa lika snabbt eller lyfta lika tungt som du kunde förr. Att ta sig ut i skogen eller till gymmet kan då kännas helt oöverstigligt. Men det finns ett par knep du kan ta till för att underlätta det.

Köp nya träningskläder

En sak som kan vara motiverande är att investera i en ny träningsoutfit. Det gäller särskilt om din gamla blivit för trång. Köp snygga träningskläder från https://workoutbrands.com/ som passar dig och den aktivitet du ska göra. Sen när du efter ett par månader inser att de blivit för stora kan du antingen gå tillbaka till dina gamla kläder, eller återvända till workoutbrands.com för att köpa något som passar din nya kropp.

Gör en plan

Vet du med dig att du inte kommer orka springa milen på 40 minuter eller marklyfta 100 kilo? Låt inte det agera nedslående utan gör istället upp en långsiktig och realistisk plan med tydliga mål. Börja försiktigt och tänk att du snabbt kommer kunna bygga upp dig igen. Lova dig själv att efter en månad kommer du kunna springa 3 km oavbrutet tre gånger i veckan och träna mot det målet istället för mot gamla mål som idag är orealistiska. Även om det kanske känns segt i början är det här det bästa sättet att komma igång och komma i form.