Träning är en livsstil

Träning har under den senaste tiden blivit väldigt populärt. Alltfler söker sig till en hälsosam och mer aktiv livsstil. I och med detta ökar även efterfrågan efter träningströjor, skor, byxor och redskap. Träningsvärlden växer mer och mer för var dag som går.

Att träna är inte bara en hobby utan det är en livsstil, detta är något man blir mer medveten om när man väl börjar att träna och vara mer aktiv.

När man är aktiv, motionerar och tränar mycket mår man bättre på alla olika sätt. Man mår bättre både psykiskt och fysiskt, vilket är väldigt viktigt för att kunna leva ett sunt liv. Man blir starkare, friskare, piggare och även mindre stressad.

Träningen har många fördelar och bidrar på många sätt till en bättre hälsa. En del människor brukar sätta igång med att träna tillfälligt för att gå ner några extra kilon eller kunna bygga upp muskler under en kortare tid. Men de märker snabbt att träningen blir en del av vardagen och att det blir en livsstil. När man väl börjar med träningen och man märker hur bra man mår av att motionera blir det svårt att inte fortsätta.

Välj rätt träningsform

Träningsvärlden är väldigt stor och det finns många olika träningsformer att välja mellan. När man bestämmer sig för att sätta igång med att motionera och träna gäller det att välja den träningsform som man är intresserad av. När man tycker om den träningsform man väljer så kommer det bli roligt att träna och motionera, man känner sig då mer motiverad.

Väljer man däremot en träningsform som inte är kul eller som man inte har något intresse för, kommer det att vara svårt att hålla igång. Man tappar motivationen och då kan det kännas tungt att träna.

Fördelar med att träna

Det finns många fördelar, både fysiska och psykiska, med att träna.

Träning och motion hjälper både till med att förebygga sjukdomar och en bättre mental hälsa.

Genom att träna och hålla igång kan man minska riskerna för diabetes, högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar samt muskel- och ledbesvär. Man kan även reducera dessa sjukdomar och besvär genom en hälsosam och mer aktiv livsstil.

Men förutom detta hjälper även träning mot depression, ångest, stress och oro. Man blir lugnare, gladare och mindre stressad när man tränar. Detta beror på att när man tränar och motionerar gör man sig av med stresshormoner och på så sätt blir man lugnare och får mer ro.

Man blir även mycket gladare av träning då den utlöser lyckohormoner i kroppen som bidrar till att man inte känner sig lika deprimerad.

Träning och motion är ett väldigt bra botemedel mot just ångest och depression. De allra flesta mår mycket bättre och är piggare när de sätter igång att motionera!