Hälsosam träning i vatten

Att träna är bra för både kropp och själ och det finns många träningsformer att välja på. Det viktigaste är att man finner den träningsform som passar och då kan man pröva på att träna i vatten! Vattengymnastik eller andra vattenaktiviteter är mycket bra för kroppen och ger en allsidig träning.

Att vattenträna och få tillbaka håret igen

Det anses att vattenträning är en av de bästa träningsformerna och många elitidrottare tränar med vatten! Vatten avlastar alla leder medan man tränar och vattnet gör att alla muskelgrupper arbetar samtidigt. Vattenträning ger fysisk och mental styrka och att ha en vältränad kropp gör att man också är mer nöjd med sitt yttre. Håret är också en viktig del av utseendet och kroppen och därför är det viktigt att man känner sig nöjd med sitt hår. Om man drabbas av håravfall eller alopecia, finns det perfekt hjälp att få med professionell hårtransplantation mot alopecia med hållbara resultat! När man har fått tillbaka sitt hår igen mår man bättre och tillsammans med en vältränad kropp av vattengympa, kan man känna sig nöjd med sitt yttre och det påverkar även det själsliga måendet.

Vattengymnastik och dess fördelar

Vatten är ett perfekt element för att stärka muskler och leder genom dess naturliga motstånd när man rör sig. Fördelarna är fler än man tror och vattenträning passar alla, särskilt de som har problem med leder och har värk. Vattnet avlastar medan det stärker och många läkare och sjukgymnaster brukar rekommendera vattengymnastik även i rehabiliterande syfte. Vattengymnastik är bra för blodcirkulationen, passar gravida, personer med funktionsnedsättning, otränade, vältränade, äldre eller yngre. Vattengymnastik är också bra om man har problem med övervikt och vill tappa kilon.

När man utövar vattengymnastik känner man inte att man svettas och därför är det klokt att ha en flaska vatten ståendes vid bassängkanten och tänker på att dricka emellanåt. Om man prövar på vattengymnastik i grupp brukar det vara vanligt att man har på sig ett flytbälte eller -väst som gör att man är upprätt i vattnet och inte kan sjunka. Det finns fler effektiva övningar med vattengympa som man kan pröva på och faktum är att man bara väger 15 procent av den egna kroppsvikten i vatten! Det finns många bra tillbehör och redskap när man tränar i vatten. Vattenhantlar är ett bra exempel på effektiva redskap i samband med vattengympa och är skapade av PE-skum med stängda celler. PE-skum är ett lätt material men som i vatten ger ett bra motstånd och tränar musklerna effektivt. De bälten som säljs för vattengymnastik är effektiva flytredskap för att kunna röra sig säkert och med dessa bälten kan man även jogga i vattnet.