Träna i skog och mark

Träning och fysisk aktivitet är något som har blivit en del av de allra flestas liv de senaste åren. Det är förhållandevis få människor som inte tränar något alls, de allra flesta promenerar regelbundet eller går till exempel på gym. Ännu färre är de som inte tänker på sin hälsa och väldigt många önskar att de tränade lite mer än de faktiskt gör. Många har dock inte riktigt upptäckt det fina och lustfyllda som träning kan vara, att man faktiskt kan träna och ha roligt på samma gång är något som fler borde få erfara. Ett sätt att ge sin träning mervärde är att ge sig ut i skog och mark och uppleva naturen på nära håll medan man tränar och i den här artikeln ger vi lite tips på hur man kan göra detta.

Vandra

Att ge sig ut på långa vandringar är ett fantastiskt sätt att uppleva och träna i naturen och att komma nära både djur och växter. Runt om i Sverige finns det ett antal fina och långa vandringsleder som bjuder på mil efter mil med härlig vandring, ofta genom våra fantastiska skogar. En sak som kan vara bra att tänka på är att ha med sig rätt utrustning. Att sova i skogen är såklart en fantastisk upplevelse, men då är det viktigt att man har med sig riktigt bra liggunderlag så att man faktiskt kan sova. Har man inte ett bra liggunderlag kan den hårda marken och den ovana miljön göra att man inte får speciellt många timmars sömn och att vandringen inte blir så rolig som man hade tänkt sig. Det finns en mängd olika typer av leder som är olika svåra och olika långa och många är uppdelade i etapper, med olika stopp med vindskydd och rastplatser. Att planera och anpassa vandringen efter sin egen kapacitet är därför ett bra sätt att ta sig an det hela.

Löpturer

Bor man någorlunda nära en skog kan det varmt rekommenderas att förlägga sina löpturer om inte alltid så i alla fall ofta till skogen. Att våga sig bort från det väl preparerade elljusspåret och upptäcka andra stigar kan göra att löpningen blir väldigt mycket roligare. Man bör ha med sig att detta kommer att resultera i lite långsammare tider på träningspassen. Detta är något som är naturligt när man springer på mindre stigar och inget man ska oroa sig för, man får ut precis lika mycket om inte mer av sin träning i alla fall.