Gör träningen till dagens höjdpunkt

Många förknippar träning med ett tråkigt måste. Någonting som är nödvändigt men väldigt tråkigt. Att träning måste vara trist är inte någon naturlag. Genom att välja en rolig träningsform och skapa en lyxig rutin kring träningen gör du den till dagens höjdpunkt.

För att du ska börja längta till träningen är ett bra sätt att alltid avsluta passet med en belöning. Belöningen kan handla om alltifrån någonting gott att äta till att koppla av i ett spabad på altanen. Hos Rörfokus hittar du spabad i olika storlekar och prisklasser och kan enkelt beställa hem din favorit. Det viktiga är att du redan innan passet bestämmer vilken belöning som väntar dig. Om du har tänkt att ta ett bad är det smart att lägga fram allt du behöver till badet så att det bara är att kliva i direkt när du kommer hem.

Välj en rolig träningsform

Det viktigaste för att träningen ska bli av är att välja något som du verkligen gillar. Kanske är det dans eller yoga? Eller så föredrar du att träna tillsammans med vännerna? Då kan till exempel den populära sporten padel passa bra. Det kan inte nog betonas hur viktigt det är att välja träning som du gillar. Träningen behöver inte bestå av stenhårda pass som ger blodsmak i munnen. Det är mycket bättre att träna lågintensivt varje vecka än att någon gång om året köra en stenhård vecka.

Om du inte riktigt vet vad du ska välja är det läge att testa en ny träningsform för att hitta din favorit. Tänk på att ge varje aktivitet en ärlig chans innan du bestämmer dig för om den är något för dig eller inte.

Ge träningen tid

Om du aldrig tidigare har tränat regelbundet och tycker att träning är tråkigt är det viktigt att inte ge upp för fort. Många gånger tar det några veckor innan du börjar känna ett behov av att träna. Om du ger träningen tillräckligt med tid kommer du förmodligen att börja längta efter nästa pass. Vissa blir till och med så bitna att de startar en runstreak, vilket innebär att de springer varje dag.

Se träningen som avkoppling från vardagsstress

För att ändra inställning till träning från krav till dagens höjdpunkt gäller det också att se den som avkoppling. De flesta lever ett inrutat liv med arbete, pendling, familj och hushållsarbete. Istället för att se träningen som ytterligare ett krav i livet gäller det att snarare se den som en andningspaus. Låt träningen bli din egentid då du lämnar telefonen hemma och bara satsar på dig själv. Planera in tiden i kalendern så att du undviker att råka boka in något annat. När passet finns i din kalender blir det också tydligt att du prioriterar tiden lika högt som andra saker i livet.