Så blir du av med kärlekshandtagen

Oavsett hur mycket du kämpar på gymmet finns det vissa delar av kroppen som helt enkelt är svårare att angripa och få i form än andra. Ett exempel på ett sådant område är kärlekshandtagen, som sitter precis ovanför höfterna och mer än gärna visar sig genom att skapa en liten utbuktning vid byxkanten. Orsaken till varför många har svårt att få bort just kärlekshandtagen beror mycket på att man tar till fel metoder. Att enbart använda sig av träning kommer inte hjälpa dig att bli av med detta envisa fett, utan du kan behöva komplettera träningen med andra knep.

Att du har fett kvar på kärlekshandtagen innebär inte per automatik att du inte är tränad och att det inte finns muskler vid detta område. Det är helt enkelt så att fettdepåerna är svåra att komma åt med enbart träning och att dina muskler inte syns. Här nedan listar vi fyra riktigt bra knep som du kan använda dig av. Skulle det vara så att du ändå inte får bort dem och att de får dig att må dåligt kan professionell plastikkirurgi vara ett alternativ – men testa gärna dessa metoder först!

 

Bästa tipsen för kärlekshandtag

1. Satsa på nyttigt fett

Nyttiga fetter är något som din kropp behöver för att må bra och de kan till och med hjälpa dig att bli av med dina kärlekshandtag. Satsa således på livsmedel som nötter, fisk och avokado och se till att ca 25-30 % av din dagliga kost består av just detta.

2. Undvik raffinerade kolhydrater och socker

Vi vet att det kan vara svårt att hålla sig borta från godsaker och snask, speciellt om du är en gottegris, men de kommer definitivt inte hjälpa dig om du vill bli av med dina kärlekshandtag. Ersätt istället dåligt socker med färsk frukt och se till att din kost består främst av fullkorn, fettsnålt kött och grönsaker av alla dess slag.

3. Bränn lite mer

Genom att skapa en lista med några aktiviteter som bränner ca 100 kalorier mer om dagen kan du se till att bli av med dina kärlekshandtag på ett snabbt och effektivt sätt. Det kan vara enklare aktiviteter som du kan kombinera med din vardag, t.ex. att städa eller leka kull med barnen. Det kan också handla om att gå en omväg till jobbet eller att tvätta bilen, ta trapporna under en hel dag eller att ta en smörgås mindre till frukost.

4. Planka bort kärlekshandtagen

Plankan är en träningsövning som är utmärkt att använda sig av för att träna hela kroppen. Det inkluderar bland annat dina kärlekshandtag. Plankan går ut på att du står med tårna i golvet och lutar dig fram på dina armbågar. Kroppen ska vara i en helt rak position – precis som en planka. Vill du få bästa möjliga effekt ser du till att även göra sidoplankan, där du rör din höft sida till sida och ner mot golvet. På så sätt kan du se till att komma åt de där svåråtkomliga kärlekshandtagen och snabbt bli av med dem.