Att svettas under tiden man tränar går inte att komma ifrån. Det är fullt naturligt att man svettas när man anstränger sig. Det är viktigt att du tar hand om din hygien, både för din egen skull men också för andras. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan ta hand om din hygien i samband med träning.

Använd deodorant

Det absolut bästa du kan göra för att undvika att du luktar svett när du tränar är att använda dig av en deodorant. En deodorant har främst två uppgifter: att få dig att svettas mindre och att svetten inte luktar svett. Det finns många bra deodoranter att välja bland. Om du vill vara säker på att du doftar gott ska du välja en deo med doft i sig. Ett bra exempel på det är Versace deo som doftar som deras mest populära parfymer. Du kan använda deon både innan och efter träningen.

Duscha

Du är inte ensam om att skippa duschen efter träningen. Men om du ska iväg efter träningen och vistas bland folk kan det vara bra att duscha efter träningen. I duschen kan du använda dig av en väldoftande duschkräm och till håret finns det många bra schampon och balsam som gör ditt hår rent och har en fräsch doft i sig. Du behöver inte duscha på gymmet eller i omklädningsrummet om du inte känner dig bekväm med det. Det går bra att duscha hemma också.

Handsprit

En sak som blivit allt mer vanligt, och ett måste för de flesta, är att använda handsprit. Det är särskilt viktigt att använda handsprit när du till exempel tränar på gym. Annars finns risken att bakterier samlas och sprids med den utrustning du använder. Därför ska du alltid se till att sprita händerna innan och efter träningen. Många gym är utrustade med handsprit som du mer än gärna får använda. Förutom att det finns handsprit så finns det också en hel del bra alkogel du kan köpa och ha med i din träningsväska.

Våtservetter

Om du inte har tid att duscha men vill fräscha upp dig ska du se till att du alltid har med dig ett paket med våtservetter i din träningsväska. Våtservetter är smidiga att använda och dessutom är de många gånger bakteriedödande, vilket även det kan vara en anledning till att köpa hem ett paket våtservetter. Du kan använda våtservetter för att ta bort svett, men de är också smidiga att använda ifall du har spillt något.